Att flytta med hund


Att flytta kan vara ordentligt stressigt. Bland de saker som de flesta av oss gör några gånger i livet är just flytta en av dem som kräver flest saker att hålla reda på. Oftast innebär en flytt att du måste hålla på och krångla med att flytta olika abonnemang med mera. Du måste också ordna med att ändra adress på egen hand. Inte minst måste du städa din gamla bostad. Om du bor i Stockholm med omnejd kan Flyttstädning Nacka vara ett alternativ. Om du dessutom har husdjur, i synnerhet hund, så har du ytterligare en potentiell stressfaktor att ha i åtanke. Faktum är att din hund kan bli deprimerad eller stressad efter en flytt och att få henne eller honom återställd kan vara en utmaning.

Din hund kan reagera på många olika sätt på en flytt

En flytt kan leda till att din hund uppvisar ett mer stressat beteende en period efter flytten. Du kommer att behöva ge hunden lite mer omsorg och tid än vad som kanske annars är typiskt. Det är inte heller ovanligt att nyligen flyttade hundar reagerar med att börja kissa inomhus igen. Ett knep för att förhindra den här typen av beteende är att ge hunden mat på samma ställe där den tidigare kissade. Om du har möjlighet så kan det vara en god idé att anlita en god vän som kan vara hundvakt den första perioden efter flytten. Detta i syfte att hunden ska behöva spendera så lite tid ensam som möjligt. För att göra flytten så smärtfri som det går finns det ett antal saker du kan förbereda.

Vissa förberedelser är möjliga

Att din hund kommer att påverkas vid en flytt kan vi i princip garantera. Hur mycket eller lite din pälsbeklädda vän kommer att påverkas beror på. Det finns i vilket fall ett antal förberedelser du kan göra i syfte att underlätta flytten så mycket som möjligt. Ett väldigt bra knep, om du kan, är att ta med dig hunden till det nya boendet och grannskapet ett par gånger innan själva flytten. Allra bäst är det förstås om hunden kan komma in i din nya lägenhet eller det nya huset. Om det inte går, är det ändå bra att ta promenader i det nya grannskapet. På själva flyttdagen är det bra om du kan förbereda genom att plantera föremål med dofter som är välbekanta för hunden i det nya hemmet. Det kan röra sig om filtar, leksaker, gosedjur och mycket annat. Sprid ut dem i hemmet för att göra så stora delar som går av det nya boendet bekanta för hunden.

Med det sagt, en flytt är aldrig enkel och var beredd på att det inte kommer att gå helt smärtfritt. Men ge det lite tid och din hund är strax tillbaka till sitt vanliga jag igen.