Övergivna hundar


Att vara djurägare är ett stort ansvar. Det dagen du beslutar dig för att bjuda hem en liten katt eller hund, den dagen börjar du ansvara för en annan individs liv. Detta ansvar försvinner inte för att sommaren tar slut eller för att hunden blivit lite större än du tänkt dig, därför är det viktigt att du vet vad du ger dig in i när du tar beslutet att bli hundägare. Kostnaderna kan bli höga och din vanliga frihet begränsad, något som du som djurägare måste vara beredd på.

Alla förtjänar en andra chans

Jämfört med i många andra länder värderas djurliv i Sverige relativt högt. Trots det finns det fortfarande ett stort antal hundar och katter som överges eller till och med misshandlas och får bo på djurhem i väntan på ett nytt hem. hund- och katthjälpen är en utav alla de organisationer som hjälper djurhemmen med foder och tillbehör, en hjälp som är ovärderlig eftersom de flesta djurhem drivs helt ideellt. Om du funderat på att bli hundägare och tänkt igenom ditt beslut ordentligt kan vända dig till denna typ av organisation. Här får du hjälp med att hitta en individ som passar just dig och din livsstil, samt tips och goda råd för ett lyckat hundägande.

Att köpa djur på sommaren

I Sverige är det inte fullt så vanligt att man kastar ut sina hundar på gatan, även om det tragiskt nog händer. Vanligare är det dock att man skaffar en katt eller kanin under sommarsemestern och sen lämnar den bakom sig när man åker tillbaka till storstaden. Kanske tror man att den klarar sig på egen hand tills man kommer tillbaka, men så är inte fallet. Trots att katter kanske är duktiga på att jaga sin egen mat har de svårt att klara den kalla vintersäsongen och behöver sin familjs varma hem för att överleva. Om det dags för dig att åka hem efter säsongen, du har bokat en flyttfirma som är pålitlig och alla era lådor är packade, tänk då på att alla familjemedlemmar måste följa med hem.