Bo på hotell med hunden


Att ha hunden med sig när man reser blir vanligare och vanligare. När det kommer till att övernatta kan det dock bli svårare om man har hund med sig. Det är långt ifrån alla hotell och campingar som tillåter att man har hund. Bor man på camping och har egen husvagn eller tält brukar det vara tillåtet att ha hund i, så länge den hålls under kontroll och i koppel. I campingens stugor är det dock inte lika vanligt att hundar får tas med, eftersom många är allergiska mot hundar. Dock finns det vissa hotell som börjat tillåta hunden som gäst.

Hunden på semester

Vissa hotell har börjat inreda rum som passar för hundar och hundägare. Några av dem siktar in sig på att skapa Sveriges lyxigaste hundrum på hotellet. I dessa rum finns ofta hundsäng, matskål, vattenskål och ibland även några godsaker för hunden. Ska man bo på hotell med hunden får man dock (i de flesta fall) vara beredd att betala lite extra, antingen för ett vanligt rums extra städning, eller för ett speciellt hund- eller djurrum. Det är bra att varsko hotellet i förväg om att man kommer ha hund med sig, så man inte kommer dit och så är alla rum där hund tillåts, redan fullbokade. Då kan lätt problem uppstå. Meddelar man hotellet i förväg får man ofta också veta vad det kostar extra att ha hund på rummet.

Olika bostadsformer på semestern

Ska man åka på semester finns det flera olika sätt att bo, beroende på vart man ska åka. Åker man till en strandort utomlands finns ofta beach house för uthyrning, som bara ligger ett fåtal meter från vattnet. Åker man till storstaden finns ofta flera hotell och även vandrarhem att välja på. Dessa finns i flera olika prisklasser och med flera olika rumsstorlekar. I många fall finns även campingar med stugor, tältplatser eller husvags-/husbilsplatser att välja på. Tältplatser är ofta det billigaste boendealternativet och hotell är ofta det dyraste. Detta är dock generellt sett och kan variera stort beroende på hotellets standard och campingens läge och faciliteter. Man kan dock vara säker på att hitta ett bra boende och det blir ännu enklare att hitta boende till rätt pris om man är ute i god tid innan semestern.