Må bra tips för hunden och ägare!


 

Det finns mycket man kan göra som ägare för sin hund. Gå på en skogsstig ni aldrig har gått förut eller tillverka en leksak till hunden.

  • Gosa – är en viktig del för hunden. Enligt forskningen är det bra att kela och smeka hunden. Detta leder till att hunden blir lugn, och stressnivån sjunker.
  • Musik – slappna av till musik kan få hunden att koppla av. Det finns till och med särskild musik för hundar på Spotify. Annars så får man en mysig stund för sig själv vilket också påverkar hunden.
  • Vara sig själv – är viktigt. Hundar läser av sinnesstämningar och kroppsspråk som man har. Detta gör att hunden blir tryggare i sin tillvaro.
  • Viloplats – det är aldrig fel att byta plats då och då, där hunden brukar lägga sig i soffan eller sängen och så vidare. Detta gör man genom att lägga sig på den nya platsen och för att låta hunden hitta en ny trygg plats. Detta gör att man stärker sin roll som skapar lugn.
  • Låt hunden jobba för maten – Att hunden får jobba för att få sin mat är inte helt fel enligt många experter och instruktörer. Genom att kasta lite på golvet eller utomhus på marken. Det är väldigt effektivt för de hundar som är lite besvärliga med maten och tar lång tid på sig att äta. Utomhus för att minska rädslan hos hunden för att någon annan hund ska komma och äta upp maten. Vilket kan få vilken hund som helst att äta upp sin mat, speciellt de som vägrar att äta i normala fall.
  • Besikta hunden – Det är aldrig fel att gå till veterinären med hunden för den årliga check upen, det är att investera i framtiden för hundens liv. Så kan man passa på att fråga en massa och ge vaccinationer samtidigt.
  • Leka – Försök att hitta en hundkompis till hunden eller gå till rastgården så hunden får leka av sig. Det är mycket viktigt att hunden får förbruka sin energi.
  • Hitta rätt tillfälle till träning – Det krävs att det är en positiv stämning och lugnt runt hunden vid träning. Börja med att rasta hunden innan. Se till att den är glad, men framför allt motiverad. Då finns alla ingredienser för ett perfekt träningspass.

För att läsa mer om detta gå in på Svenska Kennelklubben hemsida.