Tips på aktiviteter för hunden!


 

Det är viktigt för hunden att den blir aktiverad varje dag för att minska sin energinivå. Men naturligtvis ska det göras i lagom nivå.

Här kommer några tips på hur man kan aktivera sin hund då hunden får använda sitt huvud för att tänka ut hur den ska få sin belöning.

  • PET-flaskan – häll ner några kulor från fodret i en tom flaska och placera den på golvet. Då får hunden komma på hur den ska bära sig åt för att godiset ska komma ut. Lämna inte hunden ensam så att den tuggar sönder flaskan!
  • Burken – Vänd en kastrull eller burk upp och ner med en köttbulle i. Hunden får fundera ut hur den ska få ut köttbullen.
  • Godis sök – perfekt att börja inomhus. Sätt hunden bredvid dig. Kasta ut godisbitar på golvet och när man säger ”sök” får hunden leta upp godiset. För att höja svårighetsgraden kan man gömma godis i ett annat rum. Samtidigt som hunden får träna på att sitta kvar medan man gömmer godiset.
  • Plocka undan – hunden får städa undan sina leksaker. Kasta ut en leksak på golvet som hunden ska hämta för att lägga i leksakskorgen. Använd kommandot ”städa”. Belöna hunden när den har släppt leksaken i korgen. Öka sedan med ytterligare en leksak till eller med flera för att göra det svårare, innan belöningen kommer.
  • Skall – träna hunden att skälla på kommando. Ta godis och håll det i handen mot sitt bröst. Hunden kommer då försöka komma åt godiset genom att hoppa eller skälla. Vid ljud eller ett skall beröm hunden med godis samtidigt som man använder kommandot ”skall”. Funkar också om hunden okynnes skäller men då är kommandot “tyst” istället.

För att läsa mer om detta gå in på Svenska Kennelklubbens hemsida.